https://www.youtube.com/watch?v=201mW9yLtS4

Let op de kwaliteit van een refurbished bureaustoel

Wil je graag een refurbished bureaustoel van Herman Miller bestellen? Dan wijzen we je graag op het feit dat hier meestal geen nieuwe onderdelen voor gebruikt worden. De iconische Aeron stoel van Herman Miller is al meer dan 25 jaar op de markt. Een goede tweedehands of refurbished Aeron bureaustoel koop je voor niet minder dan € 600,- exclusief btw. Vind je die wel? Dan zijn de slijtonderdelen hoogstwaarschijnlijk niet vervangen. De tweedehandse Aeron bureaustoelen die je moet vermijden zijn vaak geïmporteerd uit London en worden door handelaren via marktplaats aangeboden zonder de nodige nieuwe onderdelen te monteren. Niet doen, goedkoop is duurkoop. Misschien heeft iemand op jouw toekomstige refurbished bureaustoel wel Aeron Hockey gespeeld?

Aeron seat pan
Section No. 1

Een refurbished bureaustoel met verpulverd schuimrubber zitting

Voorin de zitting bevindt zich wat schuimrubber, zodat je de harde rand aan de voorkant niet voelt. Na een jaar of vijf is dat schuimrubber verouderd en moet deze vervangen worden om slijtage van het weefsel te voorkomen. Is het schuimrubber niet op tijd of nog nooit vervangen, dan slijt de stof vanaf de onderkant. Dat zie je niet, maar het gevolg is dat de zitting aan de voorkant gaat scheuren. Soms wordt het schuimrubber weggehaald en niet vervangen om kosten te sparen. Hierdoor ga je de rand dus voelen wat niet bijdraagt aan het comfort. Ook het bespanningmateriaal zelf kan wat slap zijn geworden, maar dan is het waarschijnlijk een gebruikte ergonomische Aeron bureaustoel van de eerste generatie.

Section No. 2

Tegendruk regelaar

Test het draaimechaniek van de tegendruk insteller. Vaak is dat onderdeel versleten en kan je nauwelijks de instellingen veranderen. Dit is alleen door een vakman te repareren en die zijn op één hand te tellen in Nederland. Je merkt het probleem in eerste instantie niet op, omdat de tegendruk van minimum naar maximum ongeveer 120 keer draaien aan de knoop is. Bij de nieuwe Aeron is dat overigens slechts een keer of tien.

Aeron tegendruk regelaar
Aeron gasveer
Section No. 1

Nieuwe gasveer?

Een goede tweedehands of refurbished Herman Miller Aeron chair bureaustoel heeft een nieuwe gasveer. Die zijn niet standaard, maar heel speciaal en duur om naderhand te vervangen. Als de stoel veel beweging heeft, is de gasveer waarschijnlijk niet vervangen.

Section No. 2

Scheurtjes in de lumbaalsteun

De oude lumbaalsteun vertoont vaak scheurtjes aan de binnenkant, wat je niet snel ziet. De rand breekt dan op den duur af of scheurt in. Voor circa € 50,- tot € 70,- koop je een nieuwe. De lumbaalsteun heeft zijn beperkingen. Veel beter is de Posturefit ondersteuning. Die past ook op de oude refurbished Aeron bureaustoelen en schaf je al aan voor een paar tientjes meer.

Aeron Classic lumbaal

LoyalBrand - Herman Miller specialist

LoyalBrand werkt alleen met Herman Miller. Niets meer, niets minder. Heb je bijvoorbeeld al voor refurbished of tweedehands bureaustoelen van Herman Miller gekozen en wil je meer informatie voordat je deze bestelt? Dan maken we graag een afspraak. Wist je ook dat Herman Miller duurzaamheid 3.0 is? Een bedrijf dat zero impact in het vizier heeft. Herman Miller heeft daarbij als een van de eerste bedrijven ter wereld haar toeleveringskanaal zodanig in kaart, dat het harde garanties kan geven over de oorsprong van materiaal. Ook garanderen zij dat niets van Herman Miller door kinderhandjes wordt gemaakt. Daarmee loopt Herman Miller ongeveer 5 tot 10 jaar vooruit op de rest. Net als 20 jaar geleden met “duurzaamheid”. Dat is voor Herman Miller gewoon normaal.

Een gebruikte ergonomische bureaustoel kan grote teleurstelling teweegbrengen

Wanneer je refurbished of tweedehands bureaustoelen van Herman Miller wilt aanschaffen, zoals de Aeron of de Mirra, moet je er rekening mee houden dat er niet altijd nieuwe onderdelen gebruikt worden. Dit zorgt er vaak voor dat je veel betaalt voor een tweedehandsbureaustoel die niet aan de verwachtingen voldoet. Betaal daarom net dat beetje meer voor een nieuwe stoel en profiteer van alle verbeteringen.

Vraag een offerte aan

Er is veel om uit te kiezen. Stoffen van Maharam, accessoires en monitorarmen van CBS, de prachtige zit- en tafelproducten van Naughtone en het nieuwe Atlas Bureauprogramma van Herman Miller. Duidelijk onderscheidend; daar houden wij van. Allemaal onderdeel van de moedermaatschappij Herman Miller en via LoyalBrand verkrijgbaar. Vraag via onderstaand formulier eenvoudig een offerte aan en kies ervoor om een nieuwe bureaustoel te bestellen in plaats van een refurbished versie. Neem ook zeker een kijkje tussen de verschillende Herman Miller bureaustoelen die wij aanbieden, zoals de Aeron chairMirra en Cosm. Bel bij vragen naar 020-2440 962.

LoyalBrand B.V.

Impact Hub Amsterdam
Linnaeusstraat 2C
1092 CK, Amsterdam

Vraag een offerte aan